Hurum Nett melder at driften av strømnettet på Hurum går som normalt også under den ekstraordinære situasjonen med koronaviruset. Nettselskapet har innført midlertidig besøksforbud i sine lokaler.

Hurum Nett AS er et datterselskap av Hurum Energi som eier og driver strømnettet på Hurum i Asker. Strømnett utgjør samfunnskritisk infrastruktur. Selskapet iverksetter nå sine egne beredskapsplaner og følger opp pålegg fra myndighetene.

– Det er en naturlig del av driften for virksomheter som vår å ha beredskap i forhold til kjente og ukjente risikofaktorer. Ofte kan det være naturfenomener som lyn, vind og annet vær som påvirker våre fysiske installasjoner. I dette tilfellet er det driftspersonellet som må vernes. Vi har iverksatt tiltak for å motvirke at de blir smittet og dermed heller ikke kan smitte andre under arbeidet sitt, sier adm. dir. Christian Aakermann i Hurum Energi.

Selskapet har innført midlertidig besøksforbud i sine lokaler i Øvre Skoledalen 12 på Tofte. Energimontørene jobber nå dessuten i adskilte arbeidslag. Som så mange andre har montørene begrenset kontakt med andre både på jobb og privat.
En rekke driftskontrollfunksjoner blir løst fra hjemmekontor. Montørene opererer dessuten primært direkte fra servicebil uten selv å benytte kontorer, verksted, møterom og andre fasiliteter.

– Vår kundeservice er tilgjengelig og vakttelefonen er betjent 24 timer i døgnet som vanlig, sier Aakermann.

Mens kraftselskaper lager og selger strøm, er det Hurum Nett AS sin oppgave å transportere strøm til hus, hytter og virksomheter i Hurum i Asker kommune. Nettselskapet har oppgaver som inkluderer å jobbe for sikker og stabil strømtilførsel, drive langsiktig planlegging og utbygging av kapasitet i takt med etterspørselen som for eksempel fra nye boligområder, og tilrettelegge for tilkobling av nye strømanlegg i samarbeid med el-entreprenør. Hurum Nett har sørger for at folk mottar strøm selv om de har glemt å bestille fra kraftselskaper.

Bildet: Ledergruppen i Hurum Energi. Fra venstre: Margrethe R. Folkestad (økonomisjef), Christian Aakermann (adm. dir.) og Erik Kaspersen (nettsjef).